WAAROM IS BOTTENBOUILLON ZO GOED VOOR JOUW HOND?

Het geven van bottenbouillon aan honden heeft verschillende voordelen:

VERBETERING VAN DE SPIJSVERTERING

Bottenbouillon bevat gelatine, dat helpt bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering bij honden. Het kan helpen bij het kalmeren van maag- en darmproblemen, zoals een gevoelige maag, diarree of prikkelbare darmsyndroom.

GEZONDE GEWRICHTEN

Bottenbouillon bevat natuurlijke verbindingen zoals Glucosamine en Chondroïtine, die gunstig kunnen zijn voor de gewrichtsgezondheid van honden. Deze verbindingen kunnen helpen bij het verminderen van ontsteking, het verbeteren van de gewrichtsfunctie en het bevorderen van gezond kraakbeen.

STERKERE BOTTEN EN TANDEN

Bottenbouillon bevat mineralen zoals calcium, magnesium en fosfor, die essentieel zijn voor sterke botten en tanden bij honden. Door bottenbouillon te geven, kunnen deze mineralen helpen bij het bevorderen van gezonde botgroei en het ondersteunen van de algehele gezondheid van het skelet.

VERBETERDE HYDRATATIE

Bottenbouillon kan een smakelijke manier zijn om extra vocht aan de voeding van je hond toe te voegen. Dit is vooral handig voor honden die moeite hebben met voldoende water drinken, zoals oudere honden of honden met bepaalde medische aandoeningen.

VERSTERKT IMMUUNSYSTEEM

Bottenbouillon bevat waardevolle voedingsstoffen en mineralen die kunnen bijdragen aan het versterken van het immuunsysteem van honden. Het kan helpen bij het ondersteunen van een gezonde werking van het immuunsysteem en het bevorderen van een algemene gezondheid en vitaliteit.

Bijkomend voordeel is dat bottenbouillon ook perfect is om eventuele medicijnen supplementen aan jouw hond te geven.

HOE MAAK IK BOTTENBOUILLON VOOR MIJN HOND?

STAP 1 – DE BOTTEN

Om zelf bottenbouillon te maken kun je botten gebruiken van wat je zelf gegeten hebt (wel de sauzen en kruiden eerst afspoelen). Je kunt ook naar bij de slager vragen om botten en/of gewrichten. Gebruik het liefst botten van biologisch gehouden dieren want die bevatten over het algemeen betere voedingsstoffen.

STAP 2 – HET MAKEN VAN DE BOTTENBOUILLON

  • Doe de botten in een grote pan en zorg dat ze net onder water staan.

  • Voeg een scheut (appel)azijn toe om de mineralen uit de botten te trekken.

  • Breng het eerst aan de kook en zet dan het vuur laag.

  • Laat de bottenbouillon zonder deksel zachtjes door pruttelen voor tenminste 3 tot 5 uur.

  • Daarna de bouillon goed laten afkoelen (eventuele restjes vlees die nog aan de botten zitten, kun je er afhalen en bij de bouillon doen.

  • De botten gooi je weg (deze zijn ze niet meer geschikt om aan je dier te voeren in verband met splintergevaar).

STAP 3 – HET GEVEN VAN DE BOTTENBOUILLON

  • Een grote hond geef je 3 volle eetlepels per keer. Het mag door het voer gegeven worden of puur.

  • het is ook handig om de bouillon in te vriezen in een ijsblokjesvorm – zo heb je altijd makkelijke porties bij de hand